11 Kasım 2020 Çarşamba

BENFİCA FUTBOL AKADEMİSİ

 #BENFICA AKADEMİSİ!

#ManCity 'nin A takım yıldızları Bernardo Silva ve Ederson, aynı zamanda Lizbon devinin, süper starlar üretmeye devam eden gençlik eğitim merkezinin ürünleriydi.
Bayern Münih'in orta saha oyuncusu Renato Sanches ve Man. United'ın oyuncusu Victor Lindelof, büyük paralar karşılığında transferi sağlanan, Benfica tarafından hazırlanan gençlik ürünleriydi. Ama başarılarının arkasındaki sır nedir?

CAIXA FUTBOL KAMPÜSÜ 2006 yılında, Benfica efsanesi Eusebio, yeni eğitim merkezini ve gençlik akademisini açtığında, oyuncuları istedikleri oyun anlayışında oynatma ve dünya çapında oyuncular olmaları adına geliştirebilecekleri umudu vardı.
Dünyanın dört bir yanından yaklaşık 65 çocuk, kampüsün sahip olduğu dokuz sahada #futbol oynuyor. 20 soyunma odası, iki oditoryum ve en iyi sporcunun ihtiyaç duyduğu en son güç ve kondisyon ekipmanlarıyla dolu üç son teknoloji spor salonu bulunmaktadır.
Benfica alt yapı sorumlusu Luis Nascimento: “Gençlik futbolu, sportif, sosyal ve finansal faydaları ile Benfica için temel bir alandır.'' "Sadece futbol eğitiminden bahsetmiyoruz. Aynı zamanda insani yönden eğitmek konusunda da kırmızı çizgilerimiz var.
Benfica alt yapısında 360S Simülatör adında bir top tekniği alanı var. Tıpkı Borussia Dortmund'da olduğu gibi. Bu oluşturulan simülasyonda, kalecilerinde dahil olduğu ''REAKSİYON HIZLARI - ÇEVRE KONTROLLERİ - TOP KONTROLLERİ'' ile ilgili konularda eğitimler verilmektedir.
Dikkat dağıtıcı, #simülasyon oyuncularında yer aldığı ''bu top tekniği'' bölümünde, oyuncular kendilerine gelen topu küçük bir çember içinde kontrol ederek, ardından tekrar belirlenen hedefe pas atmakta.

Son yıllarda #Benfica , dünyanın en büyük #futbol kulüplerine yaklaşık 500 milyon sterlin değerinde yetenek sattı ve çoğu EVLERİNDE/tesislerinde yetiştirildi.
Benfica'nın yetiştirip sattığı yıldızlar: 1-Joao #Felix=126 M Euro 2- #Ederson=40 M Euro 3- Axel #Witsel =40 M Euro 5- Renato Sanches=35 M Euro 6- Nélson #Semedo=35 M Euro 7- Angel #DiMaria=33 M Euro 8- #Talisca=25 M Euro 9- David Luiz=25 M Euro 10- Bernardo Silva=15.75 M Euro

Benfica'nın gençlik akademisinde: - 9 saha - 200'den fazla oyuncu - 20 soyunma odası - 86 yatak odası - 57 teknik personel - 2 oditoryum (büyük konferans salonu gibi) - Son teknoloji ürünü, 3 spor salonu - 3 fizyoterapi odası - Laboratuvar - 360S simülatörü bulunmakta.

Bu özelliklerle kesinlikle dünyanın en iyi akademilerinden biri olarak kabul edilmekte. Bizim ülkemizde de çocuklara yiyecek yemek veremiyoruz. Hepsinin temelinde, ''DENETLEYİCİ konumunda olan ülke futbol yöneticilerinin işgüzarlığı ve vizyonsuzluğu'' yatmakta.

Bu kara düzen elbet değişecek. Bunun örnekleri yavaş yavaş çoğalıyor ülkemizde. Ama YAVAŞ YAVAŞ! twitter.com/KFE_Futbol instagram.com/kalitelifutbol youtube.com/channel/UCZpit...

Hiç yorum yok: